Het Rotterdams koekje het Maasstroompje

                                                                                                                                      

Elke zichzelf respecterende stad in Nederland heeft zo zijn eigen koekje.

Rotterdam had tot voor de 2 de wereldoorlog ook een koekje met de prachtige naam “het Maasstroompje”.

Helaas raakte het koekje in de vergetelheid. Het koekje is nu een nieuw leven in geblazen door Inge Bodmer. En met de huidige ingrediënten ontwikkeld tot een 100% biologisch koekje.

Inge is de kleindochter van Gerrit Slof een banketbakker die zijn zaak had op de Nieuwe Binnenweg. Toen de VVV samen met de banketbakkersvereniging in 1934 een prijsvraag uitschreef voor een Rotterdams koekje won banketbakkerij Slof met het Maassroompje.De naam heeft zijn vrouw bedacht.

Het verhaal liet Inge Bodmer niet los en legde uiteindelijk het recept voor aan ons “Banketbakkerij J.van Dijk”.

Inge zou het liefst zelf het koekje bakken, maar vanwege het grote succes van het Maasstroompje lukt dit gewoonweg niet en sindsdien bakken wij de Maasstroompjes. De koekjes worden natuurlijk ook bij ons in de winkel verkocht, [ook via de website].

De meesterbakker met Inge Bodmer
De maasstroompjes worden op maat gesneden